Få bort svettlukt i kläder

Tvätta kläderna ofta
Det säkraste tipset är att tvätta kläderna ofta så att svettlukten inte hinner bli ingrodd. När lukten är ingrodd kan den vara svår att få bort, så använd inte ett plagg många dagar i sträck. När plagget börjar bli smutsigt kan problem med dålig svettlukt bli värre eftersom rester av svett, smuts och bakterier gör att svetten luktar sämre.

Få bort ingrodd svett
För att få bort redan ingrodd svett kan du testa ett tvättmedel med särskilda egenskaper att få bort ingrodd svettlukt. Ett utmärkt sådant tvättmedel hittar du

Du kan även prova att blötlägga plagget innan tvätt med ättika eller tvättmedel samt använda antidoftmedel.
Förtvätten kan göras med tvål eller tvätt medel. Lägg plagget i blöt och lägg i lite tvättmedel eller tvål och låt det ligga en stund innan tvätten. Skölj ur plagget och tvätta sedan som normalt. Ett beprövat knep som är mycket effektivt är ättika. Det kan använda på olika sätt.

Det enklaste sättet är att hälla upp vatten i en behållare och blanda in ättika i vattnet, lägg i plagget och låt det ligga där en stund. Ta ut det och tvätta som vanligt.

En alternativ metod är att lägga in ättika under förtvätten i tvättmaskinen. Det finns ingen anledning att vara orolig att plagget ska lukta ättika, tvätten ta bort lukten. Vilken mängd du ska ha i varierar beroende på hur koncentrerad ättikan är, men runt en halv deciliter räcker ofta.

Pröva även att använda antidoftmedel som sprayas på plagget före eller innan tvätt. Det finns många varianter på marknaden. Antidoftmedel tar ofta bort svettlukt och skadar inte plagget.